VELIKA BRITANIJA

Desetorica uhićena u velikoj protuterorističkoj operaciji

08.04.2009 u 22:10

Bionic
Reading

Desetorica muškaraca uhićena su u srijedu u opsežnoj protuterorističkoj operaciji na sjeverozapadu Engleske, objavila je policija grofovije Greater Manchester

Pripadnici Sjeverozapadne protuterorističke postrojbe uz potporu redarstvenih snaga triju grofovija (Merseyside, Greater Manchester i Lancashire) obavili su u srijedu predvečer više premetačina, po istom izvoru. 'Trenutačno nismo kadri potvrditi adrese na kojima su obavljene premetačine, ni neki drugi podatak u svezi s tom akcijom', rekao je glasnogovornik policije Greater Manchestera.

Premetačine su provedene u četvrti Cheetham Hillu u Manchesteru i na sveučilištu Johna Mooresa u Liverpoolu, kako pišu britanska glasila koja govore o 'velikoj' protuterorističkoj operaciji. Policija je odlučila uhititi osumnjičenike prije nego je bila planirala, zbog propusta Boba Quicka, visokog dužnosnika Scotland Yarda, koji je, kad je došao na razgovor s premijerom Gordonom Brownom, snimljen s dokumentima na kojima su bili vidljivi podatci o operaciji praćenja osumnjičenika.

U Velikoj Britaniji proglašen je viši stupanj pripravnosti zbog protuterorističke prijetnje nakon napada 7. srpnja 2005. u Londonu, kad je poginulo 56 osoba u javnom gradskom prijevozu, među kojima i četvorica napadača.