ispred vrata

Desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb odbilo se testirati na koronavirus: Poslodavac nam ne smije ograničavati ulazak na radno mjesto

04.10.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Oko 10 zaposlenih u splitskom Centru za socijalnu skrb koji nemaju covid potvrde odbilo se testirati na koronavirus

Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj skrbi, jutros je izjavila kako je u samo u dvije ustanove socijalne skrbi jutros bilo problema. U Centru za socijalnu skrb Split i u Ozlju, piše Slobodna Dalmacija.

Dimić je rekla kako prema informacijama s terena, testiranje je odbilo 10-ak osoba iz Splita i nekolicina iz Ozlja dok su u drugim ustanovama svi koji nemaju covid potvrde pristupili testiranju.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju jedna od djelatnica splitskog Centra za socijalnu skrb rekla je kako je u ovom trenutku testiranje besplatno, ali da neće uvijek biti tako nego će ga morati plaćati.

Djelatnici splitskog Centra za socijalnu skrb Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

'Koliko to ima smisla? Nije u redu da mi sami plaćamo nešto što poslodavac od nas traži, a to je uostalom naša privatna stvar koju od nas poslodavac ne smije ni tražiti. Nama poslodavac ne smije ograničavati ulazak na radno mjesto', kazala je uz napomenu da oni žele raditi i da će ispred zgrade biti do kraja radnog vremena.