LUDILO U RIJECI

Deset tisuća maškara na Karnevalu

06.03.2011 u 18:00

Bionic
Reading

Pod motom 'Budi što želiš' gotovo 10 tisuća maškara danas je svakodnevicu shvatilo manje ozbiljno i pod krinkom joj se dobro narugalo. Tradicionalni Međunarodni riječki karneval, 28. po redu, veliki je defile maškara, a došlo ga je pogledati oko 100 tisuća gladatelja pa se Rijeka tako pretvorila u najluđu zabavu u Europi

Ulice u centru grada na Rječini preplavile su maškare okupljene u 110 glasnih i šarenih karnevalskih skupina iz Hrvatske i inozemstva, a njihova se duhovitost i originalnost, temeljena na povijesnim i kulturnim običajima, teško može riječima opisati. Stoga ne čudi da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.


Turističke agencije, uz naše domaće maškare iz Primorsko-goranske županije, Istre, Dalmacije i kontinentalne Hrvatske, dovele su na ovogodišnju povorku dvije stotine Francuza, dvije grupe Japanaca, ukupno čak 14 grupa iz inozemstva – iz Italije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Češke, Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine i po prvi puta Rumunjske.

Po završetku povorke, u 20 sati, karnevalska grupa Pom-F-Ri spalit će pusta nazvanog Svezada u akvatoriju riječke luke, a zabava se potom do dugo u noć nastavlja u šatoru na Gatu Karoline Riječke te na glavnoj pozornici na riječkom Korzu.

Djelić lude i neponovljive zabave donosimo vam u fotogaleriji.