TJERALICA ZA KRTINIĆEM

Deset godina zatvora za ubojstvo mladića iz Pule

14.12.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Dvadesetjednogodišnjeg Marinka Krtinića iz Pule danas je pulski Županijski sud proglasio krivim za ubojstvo Puljanina Vilija Šilipetra (19) te ga nepravomoćno osudio na deset godina zatvora

PULA - Krtinić je 21. lipnja prošle godine oko 21,15 sati u Jeretovoj ulici u Puli napao i nožem u trbuh ubo tada 18-godišnjeg Šilipetra, nanijevši mu teške i za život opasne ozljede, od posljedica kojih je Šilipetar umro u srpnju ove godine.

Okrivljenik se nije pojavio na objavi presude. Budući da je osuđen na zatvorsku kaznu višu od pet godina, pritvor mu je određen automatski. Sud je u međuvremenu izdao uhidbeni nalog, odnosno tjeralicu za Krtinićem, kojeg bi policija, ako se sam ne javi u pulski zatvor, trebala uhititi.

Obrazlažući presudu, sutkinja županijskog suda Marija Budimir istaknula je kako je isključiv motiv ubojstva bilo koristoljublje. Također je rekla kako je Kritinić "dovoljno odrastao" da zna da se u trbušnoj šupljini nalaze vitalni organi te da je ubodom nožem, dugim 22 centimetara, kanio lišiti života Vilija Šilipetra.

U zatvorsku kaznu uračunano je vrijeme koje je Krtinić ranije proveo u pritvoru.