NAJVIŠE U HERCEGOVINI

Deseci aktivnih požara u BiH

01.09.2012 u 20:21

Bionic
Reading

Pet kuća i više pomoćnih objekata izgorjelo je u subotu u požaru na području Višegrada, nedaleko od granice sa Srbijom, a deseci drugih požara prijete naseljima širom ove zemlje, ponajviše na području Hercegovine

Po navodima medija u BiH vatrena stihija koja se aktivirala u mjestu Vardište kod Višegrada progutala je pet starijih obiteljskih kuća i dvadesetak manjih objekata koji su se nalazili u neposrednoj blizini. Požar se nastavlja širiti prema granici sa Srbijom a u njegovu zaustavljanju sudjeluju mještani, vatrogasci i pripadnici Granične policije BiH.

Požari u subotu prijete i obiteljskim kućama na području Čapljine i Jablanice. Najteže je stanje nedaleko Čapljine gdje je stanovništvo napustilo svoje domove očekujući u kojem pravcu će se kretati požar. U zaustavljanju vatrene stihije sudjeluje i jedan helikopter Oružanih snaga BiH. U subotu su vlasti u BiH objavile da će se gasiteljima priključiti i jedan turski helikopter.

Veliki požari koji danima gore nedaleko Mostara i Trebinja gasitelji ne mogu zaustaviti zbog nepristupačnog i miniranog terena.