NE NASJEDAJTE NA PREVARU!

Demonstrirale rad masažera pa opljačkale staricu

03.09.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Dvije su nepoznate žene došle u obiteljsku kuću 74-godišnjakinje u Ulici braće Radića u Bošnjacima pokraj Županje i predstavile se kao djelatnice poduzeća za prodaju medicinske opreme, nakon čega su joj ponudile masažu i provjeru cirkulacije za manji novčani iznos

Nakon završene masaže i kupnje uređaja za masažu, jedna od nepoznatih žena ponovno je počela masirati oštećenu kako bi joj, tobože, demonstrirala rad masažera, a za to vrijeme druga žena, koja je prethodno vidjela gdje vlasnica kuće drži novčanik, ukrala novac koji je pronašla.

Vlasnici kuće, 74-godišnjoj Bošnjačanki, pričinjena je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna, a policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska nepoznatog počinitelja kaznenog djela teške krađe, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ovakve prijevare nisu novost na području Vukovarsko-srijemske županije pa policija s njima ima iskustva te upozorava, posebice starije građane koji su najčešća meta prevaranata, da ne puštaju u kuću nepoznate osobe.

U 'akciju' stupaju uvijek dvije osobe i imaju predvidljiv scenarij – dok jedna osoba demonstrira rad masažera, druga promatra gdje je novac i koristeći nepažnju vlasnice kuće, krade novac. Nedavno je uhićena jedna osoba koja je sudjelovala u ovakvim prijevarama u Otoku pokraj Vinkovaca.