'I MI TREBAMO SVOG OBAMU'

Demokratska stranka žena kandidirala muškarca!?

15.10.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Pod sloganom 'I mi trebamo svog Obamu' Demokratska stranka žena (DSŽ) danas je predstavila svog kandidata na predsjedničkim izborima, a riječ je o tajniku DSŽ-a Zahiru Kurbašiću koji je u stranci od osnutka 2004.

'Hrvatskoj treba ne jedan nego dva milijuna Obama, odnosno ljudi koji žele korjenite promjene', kazao je Kurbašić na konferenciji za novinare u Zagrebu, ustvrdivši kako ni sadašnja pozicija ni opozicija nemaju snage za promjene jer su u slabosti i negativnosti koje je društvo dovelo pred katastrofu 'umočeni do grla'.

Kurbašić rješenje za gospodarsku, ali i duhovnu krizu vidi, prije svega, u ozdravljenju gospodarstva te u pomoći ženama koje danas muči nezaposlenost ili slabija plaćenost od muškaraca.

'Pošto je kapetan bez kompasa napustio brod, drago nam je da je za kormilo sjela žena', kazao je Kurbašić i dodao kako u DSŽ-u žele pomoći ženama da zauzmu što više odgovornih dužnosti.

'Ako možemo držati tri ugla u kući, možemo i u državi', kazala je predsjednica DSŽ-a Maja-Marija Jelinčić, ali i dodala kako u DSŽ-u nikad ne bi poduprli ženu na nekoj dužnosti samo zato što je žena. Time je odgovorila i na novinarski upit zašto u DSŽ-u za predsjedničkog kandidata ističu muškarca.

Jelinčić je kazala kako je temelj njihova programa svakoj ženi osigurati radno mjesto i plaću, a za ostalo će se žene same pobrinuti. Ustvrdivši kako ni ljevica ni desnica nemaju po jednoga predsjedničkog kandidata, već su velike stranke iznjedire i odmetnute neovisne kandidate, Jelinčić je navela kako nitko od njih ne ispunjava kriterije DSŽ-a i kako ni jedan ne bi radio za dobrobit cijele zemlje i svih građana.

Zahir Kurbašić, rođen 1955. u Doboju (BiH), diplomirani je pravnik koji 30 godina radi u gospodarstvu na rukovodnim položajima i hrvatski je branitelj.