SAMA SVE PLATILA

Demanti teksta o noćenju Biance Matković u Ambasadoru

27.02.2010 u 11:56

Bionic
Reading

Povodom tekstova objavljenih na tportalu pod naslovom 'Matković noćila u Ambasadoru za samo 200 kuna' i 'Tko plaća račune Bianci Matković, ministrici bez lisnice?' odvjetnici Biance Matković su zatražili objavljivanje ovoga ispravka zbog netočnih informacija objavljenih u spomenutim tekstovima

Kako stoji u demantiju, "neistina je da su ministrica Bianca Matković i njezina sestra, sa svojim supruzima i djecom, boravile 12. i 13. rujna 2009. godine u hotelu Ambasador, osiguravši si pritom gotovo besplatan boravak", stoji u priopćenju odvjetničkoga ureda. "Insinuira se da je tamo putovala službenim automobilom Croatia Airlinesa i isti koristila u privatne svrhe", stoji dalje u tekstu.
Također, komentar saborskoga zastupnika SDP-a Željka Jovanovića na navedene napise se karakterizira "neistinitim" te "izrečenim u naročito uvredljivom i omalovažavajućem tonu".

Kako se objašnjava u demantiju, Bianca Matković nema sestru "pa nema ni teoretske mogućnosti da je s istom igdje boravila, pa tako ni u hotelu Ambasador". Prema tekstu koji je poslao odvjetnički ured, Matković je provela spornu noć u tom hotelu sa suprugom i šestogodišnjim sinom. "Ako je rezervacija za neku drugu osobu u hotelu vođena pod 'sestra Matković', to nije problem gospođe Matković niti ona ima ikakve veze s tim", tvrde opunomoćenici ministrice.

Nadalje, u tekstu stoji da ministrica za svoj boravak nije tražila nikakve povlastice ili poseban tretman te da je nakon jednodnevnog boravka "regularno zatražila račun te ga podmirila na recepciji". Također, demantira se informacija da je Bianca Matković u Opatiju stigla automobilom u vlasništvu Croatia Airlinesa. "U predmetni hotel je stigla svojim privatnim automobilom, u cijelosti o svom trošku. Gospođa Matković, kao članica Nadzornoga odbora Croatia Airlinesa, sukladno vrijedećem pravilniku, ostvaruje popust pri kupnji avionskih karata, ali to gospođa Matković nije nikada, pa ni u ovoj prilici, zlorabila, niti to ima ikakve veze s njezinim noćenjem u hotelu Ambasador. Gospođa Matković nikada nije koristila službeni automobil Croatia Airlinesa ni u službene niti u privatne svrhe", stoji u demantiju.

"Iznošenje ovakvih očigledno neistinitih tvrdnji, uvredljivog i klevetničkog sadržaja, ima za cilj isključivo naškoditi časti i ugledu gospođe Biance Matković i time su povrijeđena njena prava i interesi. Usto, ovakvo neistinito i klevetničko pisanje dio je medijskog linča koji se već neko vrijeme učestalo vodi protiv gospođe Matković, pa Vas ovim putem pozivamo da u istome ne sudjelujete", zaključuje se u demantiju i dodaje da će Bianca Matković "klevetnički javni nastup Željka Jovanovića rješavati pred sudom".