KARDINAL VINKO PULJIĆ

'Deložirati me mogu samo preko mene mrtvog'

04.11.2010 u 19:14

Bionic
Reading

Nakon što je sarajevski sud donio odluku o deložaciji jednog dijela rezidencije kardinala Vinka Puljića u korist obitelji bivšeg udbaša, kardinal je rekao da se to može dogoditi samo preko njega mrtvog

'To je naše crkveno, privatno vlasništvo i ja ću stati na prag i neću im dopustiti deložaciju. Ući mogu samo preko mene mrtva', rekao je kardinal Puljić gostujući na televizijskoj postaji TV1.

I na misi u sarajevskoj prvostolnici u povodu 50. zasjedanja biskupske konferencije BiH kardinal Puljić je poručio da im neće slomiti volju za životom u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini. 'Bez straha. Mnogo smo toga mi nadživjeli, pa ćemo i ovo', poručio je Puljić vjernicima, piše Večernji list.

Zgrada Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu sagrađena je 1895. godine te je u isključivom vlasništvu Katoličke crkve. Špijuna Udbe Fadila Smajovića komunističke su vlasti nasilno uselile unatoč protivljenju Crkve, a sarajevske općinske vlasti nikada nisu priznale stanarsko pravo niti vodile obitelj Smajović na toj adresi. Špijun je početkom rata 1992. godine pobjegao iz Sarajeva, a u stanu koji je koristio pronađena je oprema za prisluškivanje i snimanje.