GORUĆI PROBLEMI GRADA

Davor Štern - Bandićev adut za predsjednika Skupštine

28.04.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Bivši ministar gospodarstva i poduzetnik Davor Štern potvrdio je Media servisu kako će se u timu aktualnog gradonačelnika Milana Bandića na svibanjskim lokalnim izborima biti kandidat za predsjednika Skupštine. Smatra kako je potrebna dobra suradnja između Skupštine i gradonačelnika koje do sada nije bilo

'Mislim da je on u svojim mandatima, jasno da je bilo grešaka i svega, dobro vodio grad, da je grad napredovao, da je u ovoj sadašnjoj konstelaciji snaga obzirom na to da je već dosta vremena gradonačelnik i da mu ne bi trebalo puno vremena za uhodavanje najbolji izbor. Pogotovo je to opasno u ovim situacijama u kojima jesmo kada je malo i teže', rekao je Štern koji smatra kako bi Gradska skupština trebala biti savjetodavno i nadzorno tijelo gradske uprave.

Kao goruće probleme Grada istaknuo je oronule fasade, rješavanje prometnih problema, uspostavu žičare na Sljemenu i briga za standard građana.

'Ne dajući olaka obećanja o smanjenju prireza jer za to u ovom trenutku nema prostora, ali ima prostora u velikim uštedama gdje bi se taj prirez mogao bolje iskoristiti'.

Štern je potvrdio i kako je prije angažmana na listi Milana Bandića kontaktirao sa zagrebačkim HDZ-om, ali dogovor nije postignut.