NEPOSLUŠNIMA SANKCIJE?

Davor Bernardić neće se povući, želi biti predsjednik Kluba zastupnika

11.09.2018 u 17:04

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ne planira se povući i spreman je preuzeti mjesto predsjednika Kluba zastupnika u Saboru, doznaje Dnevnik.hr

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić spreman je preuzeti mjesto šefa Kluba SDP-a i ne razmišlja o povlačenju. Iz njemu bliskih izvora Dnevnik.hr doznaje da će poštivati odluku Predsjedništva da ga postavi na to mjesto. To je bila ideja Rajka Ostojića, a Predsjedništvo SDP-a donijelo je jednoglasnu odluku da Bernardić bude predsjednik Kluba zastupnika i ta se odluka mora poštivati, smatra Davor Bernardić.

Spominje se čak da bi oni koji se ne budu pridržavali odluke Predsjedništva mogli snositi sankcije. Odluka Predsjedništva mora se provesti, a ako se ne provede, Predsjedništvo će odlučivati o daljnjim koracima, prenio nam je izvor stav Bernardića.

Suspendirani član Predsjedništva SDP-a i potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da će članovi Kluba zastupnika SDP-a odlučiti hoće li predsjednik SDP-a Davor Bernardić postati predsjednikom Kluba, ali da bi bilo vrlo čudno da dvije trećine zastupnika koji se ne slažu s njim ipak podrže Bernardića za predsjednika Kluba.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk poručio je u utorak da 'ako predsjednik stranke ne želi preuzeti odgovornost vođenja saborskog Kluba zastupnika, onda ne treba više biti ni predsjednik stranke'.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Bauk je to izjavio nakon sjednice saborskog Predsjedništva, nakon koje je pojasnio i zašto u petak, na neformalnom druženju SDP-ovaca u Kamanju, kazao da neće sazivati sjednicu Kluba prije nego što počne sjednica Sabora, a sada se predomislio i najavio da će je ipak sazvati prije početka rada parlamenta.

'Smatrao sam da u situaciji u kojoj dvije trećine zastupnika traži da predsjednik stranke ode da predsjednik stranke mora preuzeti odgovornost. Ja ne mogu biti izvanredni povjerenik ili stečajni upravitelj, ili da provodim politiku nekoga mimo volje dvije trećine članova Kluba. U tom smislu smatrao sam da tu odgovornost treba preuzeti onaj koji tu odgovornost ima, a to je predsjednik stranke. Ako predsjednik stranke ne želi preuzeti tu odgovornost, onda ne treba više biti ni predsjednik stranke', istaknuo je Bauk.