sam se prijavio

Darko Kovačević Daruvarac stigao u Remetinec na odsluženje kazne

12.08.2019 u 22:40

Bionic
Reading

Darko Kovačević zvan Daruvarac javio se u ponedjeljak u 22 sata u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora radi izdržavanja zatvorske kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje

Kovačević, koji je dan ranije najavio svoje javljanje u zatvor, do Centra za dijagnostiku je stigao taksijem, bez pratnje odvjetnika.

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Izdržavanje kazne u Glini

Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Darko Kovačević Daruvarac dva je puta tražio odgodu odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, obiteljske situacije, a potom zato što mu je odvjetnik na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Kovačević je proglašen krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

  • +11
Darko Kovačević Daruvarac stigao u Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL