HDZ-OVA IGRA PRIJESTOLJA

Nove spekulacije: Horvat i Tolušić podijelit će fotelju Martine Dalić?

21.05.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Gotovo svaki dan neko drugo ime spomene se u utrci za nasljednika Martine Dalić. Jutros se pojavila spekulacija da bi bivši HDZ-ov ministar Darko Horvat mogao postati ministar gospodarstva, dok bi funkcije potpredsjednika Vlade trebao preuzeti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić,a obojica su jutros viđeni kako ulaze u Banske dvore. Te spekulacije šef Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nije želio ni potvrditi ni demantirati

'Znat će se tko će biti ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade. Očekujem da ćemo u petak sa minimalno 77 glasova potvrditi novog ministra. Očekujem dobar radni tjedan', rekao je, prenosi N1, Jandroković ulazeći jutros u zgradu Vlade.

Upitan hoće li Martinu Dalić zamijeniti bivši ministar u vladi Tihomira Oreškovića, Darko Horvat, Jandroković je rekao da ne može još ništa kazati. 'To ćete sve znati na vrijeme', rekao je.

Jandrokovića su novinari pitali i ima li premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, razloga za zabrinutost i bi li se u HDZ-u mogli dogoditi prevrati. 'Sve ćete vidjeti na općem Saboru HDZ-a, koji će demonstrirati snagu HDZ-a i snažnu potporu Andreju Plenkoviću. Sve će vam biti jasno. Njegova pozicija nije uzdrmana. Ovaj tjedan će pokazati sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku', rekao je Jandroković.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kosor: Ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade bit će jedna osoba

Kosor je, nakon press konferencije koju je održao sa Sandrom Švaljek, komentirao novog ministra gospodarstva.

'To će danas na predsjedništvu HDZ-a objelodaniti predsjednik HDZ-a. Znači, to je mjesto koje u koaliciji daje HDZ i već danas popodne će se znati', rekao je, prenosi N1, Kosor.

'Ja već i znam tko će biti budući prijedlog, ali ostavimo to predsjedniku HDZ-a da prođe danas predsjedništvo svoje stranke', rekao je Kosor.

Upitan zna li tko će biti novi ministar gospodarstva ili potpredsjednik Vlade, Kosor je kratko odgovorio: 'I jedno i drugo. To će biti jedan čovjek, kao što je bilo do sada.'

Dodao je Kosor da će HSLS biti dio koalicije samo ako na čelu Vlade bude Andrej Plenković.