POČETAK PRIJATELJSTVA

Juričan: 'Predsjednici sam bio kao savjetnik, zapravo sam joj spasio čast'

18.12.2019 u 23:20

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat koji se ističe antikampanjom otkrio je detalje debate i odnosa s Kolindom Grabar-Kitarović

Bio je to početak jednog prekrasnog prijateljstva. Ili je barem tako izgledalo. Abeceda je htjela, ili je Svemir htio, da jedno pored drugog budu Kolinda Grabar-Kitarović i Dario Juričan.

Aktualna predsjednica i kako su ga ispravno nazvali - spektakularni trol. Žena koju podržava Milan Bandić i čovjek koji je promijenio ime u Milan Bandić. I to oboje u potpuno istoj nijasni nježno plave boje. Više od tri sata su se jedno drugom toplo osmjehivali, došaptavali, on joj je virio u papire. Svi su složni da je Juričan ukrao show.

U RTL Direktu Juričan se osvrnuo na modne detalje između predsjednice i sebe. "Za razliku od nje, nisam se toliko kuhao. Taj kostimić nije mogla otkopčati i da je potrajalo duže, mislim da bi se skuhala", kazao je Juričan pa komentirao kemiju s predsjednicom:

"Slijeva mi je bio Duce (Kolakušić, op.a.), a njoj s desna Đapić, ne možete ni s jednim ni drugim. I onda smo prirodno jedno s drugim... Super je bilo upoznavanje, pitala me jesam li iz stranke "Čak, kaj, što" pa sam rekao da je to onaj prvi pajac. Tako je krenulo. Rekao sam joj da smo se upoznali neki dan pa se čudila. Tad sam rekao Duceu "Slušaj, ako padne na mene, bit će to domino efekt." Ali, on je rekao "Ako i bude, tu će završiti." Nema s njim šale. Mislio sam si da ako je ovo početak, kako će završiti."

  • +10
Sučeljavanje kandidata Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Ipak, došaptavanje je bilo prečesto...

"To je red od skoro 15 metara i dok dođe zadnji na red, prođe oko 15 minuta i Škoro je užasno tiho pričao pa sam je pitao čuje li ga. U jednom trenutku to više nisam mogao trpiti pa sam je pitao zašto se on uopće kandidirao. Bili smo opušteni, dali smo si truda, a kako je ona bila koncentrirana i sve zapisivala, pričala kako mora replicirati, rekao sam joj da se opusti jer ionako ganja velike štakore pa ne može iskoristiti pet replika samo tako. Bio sam joj kao savjetnik. U tom sam trenutku zapravo spasio čast predsjednice", objasnio je Juričan i osvrnuo se na trenutak do joj je virio u papire:

"Pazila je što će reći i velikim štampanim slovima zapisala kome bi replicirala, a ako je pitanje bilo na nekom drugom, onda je zapisivala strategiju odgovora. Ali, ima neki šrakopis, nisam osim štampanih slova uspio pročitati što piše."