ZBUNJIVANJE OSJEČANA

Đapić: Šanse da ću ostati kandidat su pola-pola

07.04.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Anto Đapić, kandidat za osječkoga gradonačelnika koalicije HSP-HDZ-HSU, koji je ovih dana najavio da bi mogao povući kandidaturu, danas je novinarima izjavio da su 'šanse za to pola-pola', ali će najvjerojatnije, 'premda još zbraja pluseve i minuse takve odluke', ostati kandidat za gradonačelnika.

Đapić je novinarima izjavio kako je noćas održana sjednica Izvršnog odbora osječkoga HSP-a, gdje je odlučeno da se njemu osobno prepušta odluka o tome hoće li ostati kandidat za gradonačelnika ili će se povući.

Na upit novinara koji su to "plusevi, a koji minusi", Đapić je odgovorio kako se "plusevi odnose na sve izražajniju obvezu da se značajno posveti stranci, a minusi su moguća zbunjenost kod birača".

Odluku o tome hoće li ostati kandidat HSP-a za osječkoga gradonačelnika ili će se povući Đapić će donijeti danas, a kako je rekao, "iz sata u sat, važući za i protiv, donosi i različite odluke". Po njegovim riječima, ako odustane od kandidature, kandidat za osječkoga gradonačelnika bit će Gordan Matković, sadašnji osječki dogradonačelnik i predsjednik osječkoga HSP-a.

Također je rekao kako nije upitna koalicija s HDZ-om i HSU-om.

Gordan Matković, koji je dužnost gradonačelnika obnašao do trenutka kad ga je početkom godine zamijenio Anto Đapić, izjavio je sinoć uoči sjednice Izvršnog odbora osječkoga HSP-a kako "nikako ne dolazi u obzir da bude tek nečija zamjena" pa će - ako mu se ponudi i ako prihvati kandidaturu za osječkoga gradonačelnika "to biti nova osječka priča" jer, kako je rekao, ne želi biti "talac ničije osobne politike".

Osječki gradonačelnik Anto Đapić sudjelovao je danas na glavnome osječkom Trgu Ante Starčevića na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja. Osječanima je mjeren šećer u krvi i tlak. Gradonačelniku Đapiću izmjeren je šećer 7 i tlak 144/107.