ŽELI PROMJENU U OSIJEKU

Đapić: S HDSSB-om u koaliciju? Nema teorije!

20.05.2013 u 14:38

Bionic
Reading

Osvojenih 8,97 posto glasova birača u Osijeku za Antu Đapića izvanredan je rezultat. U kampanji se najviše bavio promoviranjem svojih projekata aviopolisa, tech cityja i logističkog centra te kritikom rada aktualne vlasti. S dosadašnjim vlastodršcima neće ići postizbornu koaliciju, poručuje Đapić

'U timu moje nezavisne liste još moramo porazgovarati o planovima, ali s HDSSB-om nema teorije bilo kakva koalicija. Kao što smo ranije rekli, idemo u smjeru promjene vlasti u Osijeku', rekao je Anto Đapić tportalu.

U Gradskom vijeću osvojio je tri vijećnička mjesta na koja će zasjesti on, njegov zamjenik Vedran Novokmet i Marija Bilić. Četvrti je po uspjehu na ovim izborima, iza HDSSB-ovca Krešimira Bubala, nezavisnog Ivice Vrkića i HDZ-ovog Dražen Vidovića.

Iako još nije odlučio kome će se i hoće li se prikloniti u drugom krugu za izbor gradonačelnika i u Gradskom vijeću, HDSSB-u, kaže, sigurno neće. 'Razmišljamo o svim mogućnostima promjene vlasti u Osijeku', naglasio je Đapić što podrazumijeva i potporu Ivici Vrkiću, nezavisnog kandidata uz potporu SDP-a, HNS-a i HSU-a.

Obzirom na loš HSP-ov rezultat sa samo tri posto glasova, Đapić poručuje predsjedniku stranke Danijelu Srbu da sazove izvanrednu skupštinu stranke s dnevnim redom o biranju novog vodstva. 'Pokazalo se na ovim izborima da nisam ja teret stranci, kao što je Srb govorio, nego netko drugi. On je poručio da će, ako izgubi na izborima, znati što treba raditi pa sada zna', zaključio je Đapić.