OSJEČKA POLITIČA ARENA

Đapić krivi HDSSB-ovce za najezdu komaraca

08.05.2013 u 12:58

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako za posljednju najezdu komaraca u gradu odgovornom smatra pretežito gradsku, ali i županijsku vlast te njihove loše odluke

Đapić je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je u vrijeme svog gradonačelničkog mandata, 2005. i 2006. godine, s tadašnjom hrvatskom Vladom dogovorio izdašnu financijsku potporu za projekt suzbijanja komaraca.

No, istaknuo je, aktualna gradska vlast predvođena HDSSB-om ne samo da od Vlade nije osigurala takva sredstva, već je s Vladom prekinula svaku komunikaciju. Kao ključne razloge ovoga problema Đapić navodi nekvalitetan rad županijskog Zavoda za javno zdravstvo te političke odluke kojima su smanjena gradska i županijska sredstva za borbu protiv komaraca.


Upozorava kako ove godine nisu pravodobno tretirane larve komaraca, pa su se komarci nakon prvih kiša podigli u količinama koje nisu zabilježene još od 2005. godine. Đapić je osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB) prozvao zbog smanjivanja proračunskog novca za tretiranje komaraca na 7,5 milijuna kuna, ističući da se minimalna sredstva potrebna za kvalitetnu borbu protiv tih insekata kreću između 10 i 12 milijuna kuna.

'Javna je činjenica da je Zavod za javno zdravstvo bio baza uhljebljivanja brojnih članova HDSSB-a, ne samo iz Osijeka, već iz čitave Županije', rekao je, podsjetivši na aferu u tom zavodu s troškovima reprezentacije od 1,5 milijuna kuna. Za sadašnje probleme s komarcima nisu krive samo vremenske prilike, već su za to odgovorne pretežito gradska, ali i županijska vlast, poručio je Đapić.