BATINAŠ PROGOVORIO

'Đapić, Ćorić i Kikaš naručili da pretučem Rađenovića'

20.09.2011 u 16:33

Bionic
Reading

Neočekivani rasplet afere Zagrebačke ceste zbog koje je pretučen tadašnji direktor Igor Rađenović. Miodrag Šimunac, osuđeni napadač na Rađenovića koji je sve donedavno izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog tog nedjela odlučio se pokajati i otkriti nalogodavce tog batinaškog podviga. Prema pisanju Jutarnjeg lista naručitelj napada je bio Stipe Ćorić (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor Zagrebačkih cesta, bivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te navodno Ante Đapić, no za njega nije sto posto siguran

Jučer ujutro ispred ureda Mladena Bajića neobična slika koja najavljuje dugoočekivani rasplet jednog neriješenog slučaja. Točno u 9,15 sati pred vratima DORH-a u Gajevoj 30 pojavili su se Igor Rađenović, izvršni potpredsjednik Zagrebačkog holdinga, i Miodrag Šimunac, osuđeni napadač na Rađenovića koji je sve donedavno izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog tog nedjela, izvještava Jutarnji.

Šimunac se u uredu Mladena Bajića zatekao kako bi dao pokajnički iskaz i razotkrio nalogodavce napada iz svibnja 2008, a Rađenović kako bi mu pružio potporu, piše Jutarnji list. Suradnja napadača i žrtve bila je nesvakidašnji prizor čak i za Mladena Bajića i Dinka Cvitana, koji su se u posljednje vrijeme nagledali raznih primjera pokajništva.

'Ovome u svom radnom vijeku nisam svjedočio', izjavio je sa smiješkom Bajić rukujući se s obojicom dok je Cvitan bio uskočki ozbiljan i ekonomičan.

Susret se nastavio u prostorijama USKOK-a, gdje je Šimunac dao cjelovit iskaz koji po novom ZKP-u ima snagu dokaza u postupku, zbog čega su mu od jučer dodijeljeni status svjedoka i policijska zaštita. Time je 'slučaj Rađenović' ponovo otvoren, a na udaru bi se, doznajemo, mogli naći nalogodavci napada o kojima se dosad samo nagađalo.
Naručitelj napada bio je Stipe Ćorić, (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor gradske tvrtke Zagrebačke ceste, kojeg je na toj funkciji 2008. zamijenio Rađenović.

Šimunac je, prema Jutarnjem listu, naveo da se na sastancima s Ćorićem pojavljivao i Slobodan Ljubičić, tadašnji direktor Uprave Zagrebačkog holdinga. 'On i Ćorić su me požurivali. Govorili su da 'gazda' traži da se to što prije završi, da 'gazda' želi zastrašiti Rađenovića i natjerati ga na otkaz. Tko im je gazda, možete pretpostaviti', kaže Šimunac. Ćorić se, tvrdi on, pozivao i na 'Antu': 'Ante je zabrinut, Ante i gazda žele da se to sredi.' Šimunac sumnja da je riječ o Ante Đapiću, ali za to nema dokaze.

Igor Rađenović napominje da su Zagrebačke ceste dugogodišnje leglo gradskih HSP-ovaca.