Søren Brostrøm

Danski šef za zdravstvo: Seks je dobar i zdrav i možete ga imati u vrijeme koronavirusa

21.04.2020 u 19:27

Bionic
Reading

Danski šef za zdravstvo jasno je pojasnio da se strogi pristup danskog socijalnog distanciranja ne odnosi na seks, bilo povremeno ili u stalne odnose

Søren Brostrøm, generalni direktor danske zdravstvene uprave, rekao je da se čak i samci koji imaju relativno veliki broj različitih seksualnih partnera ne bi trebali osjećati kočeno mjerama socijalnog distanciranja.

"Seks je dobar. Seks je zdrav. Mi smo seksualna bića i, naravno, možete imati seks u ovoj situaciji. Kao i kod bilo kojeg drugog ljudskog kontakta, postoji rizik od zaraze. Ali, naravno, čovjek mora imati seks, pojasnio je Brostrøm.

Koronavirus ulazi u dišne ​​putove udisanjem kapljica i ne širi se spermom ili vaginalnom tekućinom, ali fizička bliskost uključena donosi rizik obolijevanja.

Kåre Mølbak, direktor danske agencije za zarazne bolesti SSI, rekao je da smjernice socijalnog distanciranja u Danskoj ne bi trebale obeshrabriti ni druženje, ni seksualne susrete.

"Mislim da ne postoji zabrana sastajanja. To se odnosi samo na veći broj ljudi. Dakle, tako, mislim da još uvijek postoji mogućnost takvog kontakta, posebno sa stalnim partnerom," rekao je Mølbak prenose danski mediji.