POSTOJE I ŽIVOTINJSKI BORDELI?

Danska zabranila sodomiju, bori se protiv 'seks-turista'

21.04.2015 u 21:04

Bionic
Reading

Danska je u utorak donijela zakon kojim se zabranjuje sodomija, čime je pooštrila pravne propise koji su po mišljenju skupina za zaštitu životinja omogućavali dolazak 'seks-turista' koji su posjećivali zemlju isključivo s namjerama zloporabe životinja

Zakonom se pooštrava ranija zabrana nasilnog kontakta sa životinjama, što je prema mišljenju ministra poljoprivrede Dana Jorgensena teško ustanoviti.

'Postojeće zakonodavstvo ne pruža dovoljnu zaštitu životinjama. Teško je dokazati da životinja pati kad čovjek ima seksualni odnos s njom, stoga se u dvojbi moramo odlučiti za životinju', napisao je Jorgensen u očitovanju.

Zastupnici koji su glasovali za novi zakon poručili su da Danska ne želi ostati posljednja sjevernoeuropska zemlja u kojoj je sodomija legalna, čime se privlače 'seks-turisti'. Njemačka, Norveška, Švedska i Velika Britanija zabranile su sodomiju.

'Često stižu vijesti o postojanju organiziranih seksualnih zabava sa životinjama, klubova i životinjskih bordela u Danskoj', piše u izvješću danskog Etičkog vijeća za životinje, neovisnog tijela pri ministarstvu poljoprivrede. Vijeće je dodalo kako nije bilo u stanju provjeriti te navode.

Ministarstvo pravosuđa anketiralo je 2011. veterinare i ustanovilo da 17 posto od njih sumnja da su životinje o kojima su se skrbili imale spolni odnos s ljudima.