'DOBRE ŠANSE'

Danijela Dolenec: Nadam se da ćemo frku donijeti i u Sabor

25.05.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Danijela Dolenec iz političke platforme Možemo! komentirala je situaciju nakon potresa u Zagrebu i predstojeće parlamentarne izbore. Misli da je platforma stvorila pritisak u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i kaže da su iznijeli brojne prijedloge i za nacionalnu razinu. 'Mislim da imamo dobre šanse da slično iznenadimo kao i na lokalnim izborima u Zagrebu. Nadam se da ćemo frku koju radimo u zagrebačkoj Skupštini sada donijeti u Sabor', rekla je Danijela Dolenec

Komentirajući prosvjed zbog raspuštanja Sabora bez Zakona obnovi Zagreba i prozivke premijera Andreja Plenkovića da su aktivisti, za N1 kaže da Hrvatskoj treba aktivizam jer on znači prije svega interes za javno dobvro i stavljanje na dnevni red interese građana ove zemlje.

Vezano za nedonošenje zakona o obnovi Zagreba kaže da su mogli i njihove prijedloge koje su iznosili preuzeti, ali nisu, a dodaje i da ne vjeruje opravdanju da se još nije apliciralo na EU fondove jer je procedura komplicirana. Dolenc vjeruje da će građani na izborima kazniti takvo ponašanje.

Na ove izbore planiraju izaći s dosadašnjim partnerima poput Nove ljevice, Radničke fronte, a izlaze ujedinjenim snagama sa Zagreb je naš. Nadaju se da će imati liste u svih deset jedinica, a sva imena planiraju predstaviti kroz nekoliko dana.

  • +14
Zagreb: Politička platforma Možemo o ključnim problemima u obnovi Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kaže da imaju plan oporavka od HDZ-a i načinom vladanja zemljom posljednjih godina.

Na pitanje hoće li surađivati s Restart koalicijom kaže kako je važno da u Sabor uđu predstavnici lijeve zelene politike i SDP dobije konkurenciju. 'Brzinom kojom kopiraju naše prijedloge Restart bi se mogli zvati copy/paste koalicija', rekla je.