vremenska prognoza

Danas još hladnije, a Vakula nema dobre vijesti ni za ostatak tjedna

06.05.2019 u 06:54

Bionic
Reading

Relativno hladno bit će i u ponedjeljak, mjestimice čak i hladnije nego u nedjelju

Kako najavljuje poznati meteorolog Zoran Vakula, možda nekima utješno - ova dva dana u mnogim će kopnenim krajevima vrlo vjerojatno biti najhladniji dani ovoga svibnja. Osim hladnoće pojačane vjetrom i čestom kišom, u gorju je padao - i još će padati - i snijeg, pa će ga tijekom ponedjeljka biti više nego u nedjelju navečer - na Sljemenu 1 cm, Pargu 2, Zavižanu 7 cm, prenosi HRT.

Poneke pahulje može biti i blizu mora, pa čak i na nekim otocima jer će puhati često jaka, ponegdje i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima. No, na južnom će dijelu još biti i juga i jugozapadnjaka. U noći na utorak slijedi razvedravanje i slabljenje vjetra pa je u utorak i srijedu ujutro na kopnu pri tlu moguć mjestimičan slab mraz, ali i porast dnevne temperature zraka, uz barem djelomice sunčano vrijeme.

  • +8
Na Sljemenu je pao snijeg Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Stabilizacija atmosfere bit će kratkotrajna. Već tijekom srijede kreće nova južina - pad tlaka, jugozapadnjak i jugo, a do kraja dana i tijekom četvrtka opet i kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom, koji neće sasvim izostati ni u nastavku novoga tjedna...