AFERA PODRAVKA

Damira Polančeca ispitala policija

17.12.2009 u 20:54

Bionic
Reading

Mjesec i pol nakon što je odstupio s položaja potpredsjednika Vlade, ponajprije zbog sumnji da je upleten u nezakonite radnje u vezi s kupnjom dionica koprivničke Podravke, Damira Polančeca danas ujutro ispitala je policija

Polančec je ispitan u Koprivnici. Iz policijske zgrade izišao je sam oko 10.30 sati i sjeo u svoj Mercedes, a u međuvremenu je zaradio kaznu zbog neplaćanja parkiranja. Neslužbeno je novinarima Večernjeg.hr potvrđeno da su istražitelji s njime razgovarali o operaciji Spice, kojom je Podravka oštećena za najmanje 310 milijuna kuna.

Nije bio u društvu odvjetnika, pa se pretpostavlja da u ovome trenutku nije osumnjičen za izravno sudjelovanje u ostvarenju plana o preuzimanju većinskoga udjela u prehrambenoj kompaniji njezinim novcem.

Odstupajući s dužnosti Damir Polančec je ustvrdio da je za probleme u Podravki doznao tek jesenas, kad su na vidjelo izišli sumnjivi kreditni plasmani iz Koprivnice splitskom SMS-u. Međutim, tu su njegovu tvrdnju odmah doveli u pitanje izvori upućeni u način funkcioniranja prehrambenoga diva.

Sumnju da Polančec zna mnogo više nego što želi javno priznati do vrelišta je podgrijao iskaz koji je Miroslav Vitković, trenutačno vodeći Podravkin menadžer, dao USKOK-u.

Vitković je rekao da ima spoznaja da je Polančec nakon odlaska u Vladu održao niz tajnih sastanaka s dijelom Podravkina poslovodstva na kojima se krojio plan za preuzimanje vlasničke kontrole nad Podravkom.