U TIJEKU ZAVRŠNI RADOVI

Dalmatinom do Vrgorca od 1. srpnja

10.05.2011 u 11:52

Bionic
Reading

Dionica Dalmatine do Vrgorca bit će otvorena na Dan grada Vrgorca, blagdan Sv. Petra, 29. lipnja

Završni radovi na kolniku te na naplatnim kućicama na čvoru Vrgorac već su pri kraju i, kako doznajemo od glasnogovornice HAC-a Kate Kuprešak, autocestom do Vrgorca će se prometovati od 1. srpnja, kada će se u

promet pustiti 11 kilometara duga dionica Ravča-Vrgorac.

Spomenuta dionica stajat će vozače nekoliko kuna više cestarine: za vozila 1. kategorije 4 kune, 2. - 6 kuna, 3. - 9 kuna, 4. - 14 kuna, a Vrgorcu će donijeti nekoliko novih radnih mjesta. Kako nas je izvijestila Kuprešak, na naplatnoj postaji Vrgorac planom je predviđeno 15 radnika na radnom mjestu blagajnik naplate cestarine, od čega će se pet radnih mjesta popuniti premještajem već zaposlenih radnika u Hrvatskim autocestama, a za 10 radnih mjesta blagajnika trenutno je raspisan javni natječaj preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Split, ispostava Vrgorac, te Područna služba Dubrovnik, ispostave Metković i Ploče. Na poslovima održavanja dionice Ravča-Vrgorac planira se zaposliti 10 radnika, za koje će se također raspisati javni natječaj preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Otvaranjem naplatne postaje Vrgorac neće se zatvoriti naplatna postaja Ravča, nego će obje biti otvorene da bi se rasteretio promet kroz samo središte grada, tako da će Vrgorac, uz Zadar, biti jedini grad koji će imati dva ulaza na autocestu A1.