NEMA EVAKUACIJE

Dalmacijom bukte požari

27.08.2011 u 17:57

Bionic
Reading

U Dalmaciji je buknulo pet požara, a premda je onaj kod mjesta Danilo Kraljice u okolici Šibenika poslijepodne nakratko zaprijetio kućama, vatrogasci su ga uspjeli preusmjeriti prema nenaseljenom području, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića koji je opovrgnuo da je evakuirano stanovništvo ugroženog naselja

Na Jadranu je od jutra buknulo pet požara pa vatrogasci imaju pune ruke posla, a zasad je tek požar kod Sevida kraj Splita lokaliziran.

Još uvijek traje gašenje požara kod Konavala koji je na području Radovčića-Poljice buknuo u 13,35 sati. Gori šuma i nisko raslinje, a u gašenju tog požara sudjeluju i dva Air Tractora.

U Šibensko-kninskoj županiji nešto prije 13 sati buknuo je požar kod Marine Kremik kraj Primoštena. Gori borova šuma, a u gašenju sudjeluje 28 vatrogasaca, osam vatrogasnih vozila, dva kanadera i dva helikoptera sa sustavom za gašenje.

U Šibensko-kninskoj županiji gori i kod Danila Kraljice. Požar koji se proširio na 120 hektara trave i niskog raslinja gasi 113 vatrogasaca, a navodno je započela i evakuacija dijela stanovnika jer se požar približio kućama.

Vatrogasci gase i požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji kod Žrnovnice gdje gori borova šuma.