osuda

Dalija Orešković: Odvjetnik Miljević izvrgnuo sve suce javnom sramoćenju

23.07.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Predsjednica stranke Start Dalija Orešković na Facebooku je oštro osudila optužbe odvjetnika Zdravka Mamića, Veljka Miljevića, protiv šest korumpiranih sudaca za koje Mamić navodno zna da primaju mito

Na svom profilu na Facebooku napisala je da je ta optužba etički i kazneno-pravno neprihvatljiva, prenosi N1.

'Kao predsjednička kandidatkinja, ali i kao odvjetnica zalažem se i borim za nultu snošljivost prema svim oblicima korupcije, posebice one političke i pravosudne. Ističem da korupcija nije anonimna. Ona uvijek ima svoje lice, svoje ime i prezime, svoj identitet. Stoga osuđujem postupak kolege odvjetnika Veljka Miljevića koji je u ime svog klijenta, inače bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, donatora i pokrovitelja većeg broja večera Kolinde Grabar Kitarović, svojom izjavom o šest neimenovanih korumpiranih sudaca sve hrvatske suce i sudstvo u cjelini izvrgnuo javnom sramoćenju', napisala je u komentaru.

Podsjetimo, gostujući u nedjelju u 'RTL-u Danas', odvjetnik Veljko Miljević poručio je da je Zdravko Mamić sazvao presicu s namjerom da imenuje suce iz različitih, pa i visokih sfera, za koje 'on zna da su korumpirani i da primaju određena sredstva za ono za što ne bi smjeli primati'. No odvjetnik tvrdi da ga je odgovorio od tog nauma.

Uskok je priopćio da je Miljević u emisiji 'RTL Danas' 'iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca, a da prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije iako je vrlo dobro upoznat sa zakonskim odredbama koje se odnose na prijavljivanje kaznenih djela'.

  • +5
Dalija Orešković Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Odvjetnik Miljević sigurno zna da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Jednako tako je sasvim sigurno upućen kome treba podnijeti kaznenu prijavu, kao što zna i za posljedice neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela', ističe Uskok.