NALET AUTOMOBILOM

Đakićevom sinu uvjetna kazna za pokušaj ubojstva

13.07.2012 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon što je optužen za pokušaj ubojstva, Hrvoje Đakić (26), sin HDZ-ova zastupnika i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića u petak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu

Sutkinja Dijana Grancarić proglasila ga je krivim za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i osudila ga na deset mjeseci zatvora sa rokom kušnje od tri godine. Tužiteljstvo je Đakića teretilo da je u siječnju 2010. godine u trajektnom pristaništu Preko na otoku Ugljanu službenim automobilom Renault Cangoo tvrtke Zagreb trans pokušao ubiti Predraga Vukčevića (33).

Iako se dva puta u njega zaletio automobilom, udario ga je u trećem naletu nakon čega je ovaj naletio na haubu, udario glavom u staklo i pao na pod gdje je ostao ležati u lokvi krvi.

'Ono što je bilo dvojbeno u ovom postupku bila je namjera optuženika. Dokaznim postupkom je utvrđeno da je njegova namjera bila teško ozlijediti 33-godišnjaka, a ne ga usmrtiti. Osim toga optuženi Đakić je bio, kako je utvrđeno vještačenjem, smanjeno ubrojiv jer je bio u alkoholiziranom stanju', kazala je sutkinja Grancarić obrazlažući presudu kojom su mladom Đakiću osim činjenice što je otac dvoje malodobne djece, olakotne okolnosti bile njegovo izraženo kajanje i držanje pred sudom. Sud je kao otegotnu činjenicu uzeo njegovu dosadašnju osuđivanost jer je pravomoćno osuđivan radi prometne nezgode.

Incidentu u trajektnom pristaništu prethodila je svađa i naguravanje ispred diskoteke u Ugljanu nakon čega je Đakić 33-godišnjaka automobilom pratio sve do pristaništa. Na parkiralištu se pritajio, a kada je ovaj ostao na čistini, automobilom se dva puta zaletio na njega okrznuvši ga po lijevoj ruci, piše Jutarnji list

Potom se zaokrenuo i udario ga u trećem naletu. Sudskom vijeću je kazao kako su ga tu večer u jednom kafiću u Ugljanu pretukli nepoznati muškarci. Krvav je sjeo u auto i otišao kupiti cigarete u trajektno pristanište. Nakon što je tamo vidio dvije osobe kako mu mašu pomislio je da je to dio ekipe koja ga je napala. Vukčević je međutim posvjedočio kako je u diskoteci razdvajao Đakića i drugoga muškaraca dok su se tukli, te da je u trenutku kada je krenuo na trajekt, primijetio je da ih Đakić slijedi s uključenom žutom rotacijom na službenom vozilu.

Kako je utvrđeno istragom Đakić je bio pod utjecajem od 1,28 promila alkohola. Pred istražnim sucem Borisom Babićem branio se šutnjom, a za svoju je obranu angažirao dva odvjetnička ureda; Pavlović i Kotlar i partneri.