STOJI IZA SVOJE SKANDALOZNE IZJAVE BEZ SANKCIJA

Đakić uz podršku Kosor: Treba reći ljudima tko smo mi, a tko oni!

06.10.2011 u 20:02

Bionic
Reading

Josip Đakić se osvrnuo na svoje jučerašnje teške izjave upućene oporbi, kazavši da i dalje stoji iza njih, a očito i dalje uživa potporu svoje, HDZ-ove i Vladine šefice Jadranke Kosor, koja Đakićev skandalozan istup, kojemu je i sama bila svjedokom, nijednom riječju dosad nije osudila

'I dalje stojim iza svojih izjava i reći ću sljedeće. Ono što sam govorio samo sam prezentirao ono što je bilo objavljeno u novinama, a to je glasilo da je Ranko, Rajko, Rade, Veljko i Zoki pa mi se učinilo da su izbori u Srbiji, to sam rekao i iza toga stojim. Tako mi se učinilo dok sam čitao novine. To su mi rekli i moji građani. Vjerujem da mogu u demokratskoj zemlji reći jasno i glasno građanima Hrvatske da su kandidati za izbore u Srbiji', kazao je Josip Đakić, piše Dnevnik.hr

Na upit da komentira kako su neki HDZ-ovci i pučki pravobranitelj njegov komentar ocijenili neprimjerenim, Đakić je kazao kako oni imaju to pravo.

'Mislim da se pučki pravobranitelj ima čime baviti, ima dovoljno posla, ne miješati se u predizbornu utrku. A moje kolege nisu ni znali što govore i što komentiraju jer jučer su bile dvije moje izjave. Jedna na Odboru za ratne veterane u vezi glasanja o zakonu i Darko Milinović je kazao kako nisam trebao staviti Slobodana Uzelca kao potpredsjednika Vlade u isti koš s četnicima i krvnicima', pojasnio je.

Kosor na otvorenju kongresa hotelijera u Zagrebu

Kazao je kako se ne boji sankcija iz HDZ-a jer je predizborno vrijeme te da on ima pravo reći javnosti 'tko smo mi, a tko su oni'.

Dnevnik.hr donosi i rekaciju Kosor, kojoj je jasno što je Đakić htio reći, a nakon što je otvorila kongres hotelijera u Zagrebu poslala je i poruku pučkom pravobranitelju: 'Gospodin Đakić je naravno rekao što je rekao na predizbornom skupu, koliko znam vrlo jasno je objasnio na što je mislio pa vas lijepo molim da se njemu obratite. Budući da je to komentirao pučki pravobranitelj voljela bih da je uvijek brz kad smatra da treba pučki pravobranitelj reagirati'.