IZA KULISA BRISELSKOG SASTANKA

Dačić 'zaprijetio' Thaciju uhićenjem

20.10.2012 u 19:35

Bionic
Reading

Srpski premijer Ivica Dačić rekao je današnjem beogradskom Blicu nekoliko zanimljivih detalja 'iza kulisa' jučerašnjeg sastanka u Beuxellesu s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem

'Prvo sam od Thacija zatražio da nas dvojica sami sjednemo, bez posrednika, i učinimo sve kako bi pronašli najbolje rješenje i za Srbe i za Albance na Kosovu. Kosovo se tiče i mene i njega, i mog i njegovog naroda. Rekao sam mu i to kako sam ja iz Prizrena i da je Kosovo moje koliko je i njegovo. Poručio sam mu i kako se ne mora bojati moje eventualne kandidature na kosovskim izborima, ali ga mogu podržati na izborima ako se dogovorimo', rekao je Dačić dodajući kako je spomnuo i pitanje ratnih zločina, ali 'na jedan čudan način'.

'Rekao sam mu, znaš li ti da bih te ja sada trebao uhititi? Ali neću zbog dobrih odnosa da Europskom unijom. E, tada smo se svi smijali, i Thaci i Catherine Ashton i ja. Šalu na stranu, rekao sam Thaciju, kako se mora istražiti sve u vezi s trgovinom organima Srba i drugih na Kosovu, na tome ćemo ustrajati i da bi i za Thacija bilo dobro da se to pitanje istraži do kraja. I Thaci se složio sa mnom', tvrdi Dačić.

221309,220488,216891,216077