SUDAC TURUDIĆ

'Da mi Karamarko ponudi mjesto ministra, razmislio bih'

05.11.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u emisiji Novi dan N1 televizije rekao je kako je premijer Zoran Milanović vršio pritisak na njega za vrijeme odlučivanja o izručenju Josipa Perkovića. Kazao bi da bi razmislio o poziciji u Vladi da mu predsjednik HDZ-a to ponudi

'Još ne znam zašto se to dogodilo, nisam se time niti bavio nakon što mi je predsjednik Vrh suda obznanio odluku. Shvatio sam to kao gotov čin. To je znak jednog nepovjerenja, da me se optužuje, da se sumnja u moje povjerenje, da bih krao glasove. Rečeno mi je, usput, da je to zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem', kazao je Turudić za N1

Kaže kako je politički pritisak na njega bio jasno vidljiv tijekom odlučivanja o uhidbenom nalogu za Josipa Perkovića te je ustvrdio da je pritisak vršio Zoran Milanović.


Komentirao je i aferu Agram i uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 'DORH je utvrdio da postoji sumnja da su te osobe počinile kaznena djela i one će dobiti pravo da se brane, ja tu ne vidim politički proces', smatra.

Na upit vidi li se na poziciji ministra pravosuđa u budućoj vladi Tomislava Karamarka, Turudić odgovara: Ako bih se bavio politikom, onda se ne bih bavio pravosuđem. Nikad ne reci nikad, ali za sada ne razmišljam o tome. Bez lažne skromnosti, kada bih dobio takvu ponudu, sigurno bih razmislio o njoj, ali danas ne znam kako bih odgovorio'.

Više pročitajte ovdje

Podsjetimo, Turudić je u ponedjeljak obišao branitelje koji dva tjedna prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj. Kazao je za tportal kako je on dragovorljac Domovinskog rata te kako su tamo njegovi suborci i prijatelji. Kritizirao je odnos vladajućih prema braniteljima, posebno izjavu SDP-ovog potpredsjednika Sabora Nenada Stazića, koji je branitelje, snmatra Turuduć, nazvao teroristima.