SUSRETA JANUKOVIĆA I MEDVEDEVA U SOČIJU

Cvjetaju ruže između Rusije i Ukrajine

11.08.2011 u 18:44

Bionic
Reading

Ukrajina i Rusija nastavit će razvijati prijateljske i dobrosusjedske odnose, rekao je ukrajinski predsjednik Viktor Januković na sastanku s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim u rezidenciji Mocharov Ruchey u crnomorskom ljetovalištu Soči, prenose u četvrtak ukrajinski mediji

Januković je istaknuo konstruktivni pristup rješavanju brojnih otvorenih pitanja u bilateralnim odnosima između Ukrajine i Rusije. Naglasio je da zemlje njeguju dugogodišnje, tradicionalno prijateljske odnose, a dva naroda iskrene tople osjećaje.

Prema Janukoviču, u međusobnim odnosima postignut je značajan napredak, s vanjskotrgovinskom razmjenom vrijednom 50 milijardi dolara. Ukrajinski predsjednik zahvalio je Medvedevu na prilici da Ukrajina prati pripreme za zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. Ukrajina želi dobiti domaćinstvo zimske Olimpijade 2022. na Karpatima.

Medvedev je također zadovoljan razvojem bilateralnih odnosa, ističući posebno pozitivne pokazatelje u vanjskotrgovinskoj razmjeni. Po ruskom predsjedniku, među važnim pitanjima o kojima treba pregovarati su suradnja u opskrbi plinom, regionalna i međunarodna suradnja te konačno definiranje državnih granica.

'Puno je toga o čemu trebamo razgovarati. Mislim da razgovori moraju biti iskreni, otvoreni i prijateljski', istaknuo je Medvedev.