ISTRAGA ĆE POTRAJATI

Cvitan: Todorićeva arbitražna tužba neće utjecati na istragu

07.12.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Istraga u slučaju Todorić tek je započela i trajat će neko vrijeme, poručio je uoči sjednice Antikorupcijskog vijeća glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan

'Riječ je izuzetno obimnom predmetu, istraga će trajati neko vrijeme. Potrebno je raditi financijske ekspertize, potrebno je provesti jednu složenu knjigovodstveno-financijsko vještačenje. Dakle, poduzimaju se sve zakonom propisane radnje i nakon što se utvrde činjenice donijet će se odluka - ili će se podići optužnica ili neće. U ovom trenutku bilo bi neodgovorno da govorim o tome da će se ona podići ili neće', poručio je Cvitan novinarima u Saboru.

Potvrdio je da je formiran tim i da on funkcionira. 'Činjenica je da je predmet opsežan, međutim osigurana su dostatna sredstva koja omogućuju angažman financ eksperata koji će naći odgovore na ključna pitanja. Da, angažirani su i vanjski stručnjaci', rekao je Cvitan.

  • +7
Ivica Todorić sa suprugom u Londonu Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

Što se tiče mogućnosti ispitivanja Todorića video vezom, Cvitan dodaje kako tek treba donijeti odluku na koji način će se ispitati Ivica Todorić.

Komentirao je i najavu da će Todorić podići arbitražnu tužbu. 'Ne vidim da to može istragu na bilo koji način ugroziti', rekao je Cvitan.