NESUĐENI EU PARLAMENTARAC

Cvirnovu majicu kupio slovenski političar

17.08.2009 u 10:15

Bionic
Reading

Proslavljenu majicu Ivana Cvirna s natpisom 'I don't need sex, the government fucks me every day' kupio je slovenski političar, diplomirani inženjer elektrotehnike Nedeljko Dabić

ZAGREB - Aukcije.hr priopćile su da je majica uokvirena i sačuvana za buduća vremena, a misija 'opomene da sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena', koju joj je namijenio bivši vlasnik Ivan Cvirn, ostvarena.

Cvirn je jasno istaknuo da se za sudjelovanje u humanitarnoj aukciji odlučio prvenstveno jer 'on osobno ima dovoljno, te je odlučio dio tog iznosa dati onima koji najviše trebaju'. Majica koja je privukla pažnju cijele hrvatske nacije i velikog broja drugih zemalja osigurala je 4.200 kuna Udruzi za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života.

Novi vlasnik majice Nedeljko Dabić bio je nezavisni kandidat za Europski parlament na listi Kršćanskih socijalista Slovenije (KSS), no ovaj privatan čin ne želi dovoditi u vezu s hrvatsko-slovenskim odnosima. Novčana pomoć Udruzi za njega ne predstavlja nikakvu provokaciju.

Korisničko ime Nedeljka Dabića bilo je '50 je već kot 100', odnosno '50 je više od 100', što je ujedno i slogan njegove političke kampanje. Dabić sugerira da ne treba biti bahat i pohlepan, nego dati onima koji najviše trebaju, pri čemu bi poduzetnicima, primjerice, trebalo biti dosta 50 posto dobiti, dok bi ostatak trebali prepustiti radnicima koji su im pomogli u njegovu stvaranju.

Političar Dabić, iako trenutačno na godišnjem odmoru, izrazio je želju da idući tjedan dođe u Zagreb na primopredaju majice. Tada ćemo saznati više detalja o njegovim motivima i razlozima za konačno donošenje odluke da sudjeluje u aukciji.

Nijedna od tri hrvatske opozicijske stranke nije niti pokušala sudjelovati na aukciji za politički provokativnu majicu Ivana Cvirna. Iako su se opravdali kako na njegovom slučaju nisu htjeli skupljati jeftine političke bodove, čini nam se da je opozicija još jednom propustila sjajnu priliku za poentiranje na velikom gafu Jadranke Kosor i njezine vlade.