BEBA IZIŠLA IZ BOLNICE

Čudo spasilo malenu žrtvu manijaka s Marjana

08.05.2009 u 08:14

Bionic
Reading

Dvomjesečna djevojčica lavljeg srca, koju je 18. travnja ove godine na Marjanu napao i iz kolica izbacio te teško ozlijedio psihički bolesnik Antonio H., jučer je, na blagdan svetog Dujma, napustila splitsku bolnicu, točnije odjel pedijatrije, na kojemu je boravila posljednjih desetak dana, otkriva Slobodna Dalmacija

Majku i oca napadnute djevojčice novinari su zatekli u bolničkoj sobi broj 37 kako brinu o svojoj dvomjesečne mezimice, koju svi na odjelu zovu Malena, a koja je u proteklih dvadesetak dana izborila životnu pobjedu.
'Sretan sam, ne znam ni sam što bih od sreće. Nakon noćne more koju smo proživljavali posljednjih 20 dana, ovo je najveća sreća u mom životu', na rubu plača je rekao otac.

Istaknuo je da je sve bilo u rukama liječnika i djevojčice koja se borila za svoj život: 'Neizvjesnost nas je ubijala. Stanje je tih prvih nekoliko dana bilo stabilno, iako je bila u komi i disala uz pomoć respiratora.' No od srijede, dakle pet dana od napada, počinju se svakodnevno događati čuda:

'U srijedu se probudila iz kome, odbacila je respirator, počela je jesti, supruga ju je počela dojiti... Svaki dan se događalo po jedno čudo. Nakon devet dana boravka u jedinici intenzivnog liječenja, prebacili su nas na pedijatriju, odakle danas idemo kući', ispričao je otac.

Cijelo ovo vrijeme, dodao je, imali su nevjerojatnu podršku od znanih i neznanih. S njima su pokušali u kontakt stupiti i hrvatski vojnici u Afganistanu. Ljudi na internetu davali su im podršku, tako da su, kaže, imali osjećaj da sve te ljude poznaju.

'Naše obitelji su bile uz nas sve vrijeme i bez njih ne bismo izdržali. Cijelo vrijeme boravka naše Malene u bolnici uz njezin smo krevet. Na dječjem JIL-u nismo smjeli biti stalno prisutni zbog specifičnog liječenja, no na pedijatriji smo stalno uz nju, po cijeli dan i noć. Za sedam dana, idući ponedjeljak, moramo doći na kontrolu', istaknuo je otac.

'Bit će tu još puno kontrola, ali najgore je iza nas. Nisu nam rekli da je stavimo pod stakleno zvono', zaključuje otac.