FURIO RADIN

'Čudno je da se policija bavi politikom'

15.11.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Gradska organizacija HDZ-a Novigrada podnijela je danas nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su navodno vršili teror nad građanima - roditeljima djece koji pohađaju Talijansku osnovnu školu Novigrad

'Kaznena prijava vezana je za nedavni javni istup saborskoga zastupnika Furija Radina pod naslovom Naloženo masovno ispitivanje Talijana u kojem je izjavio da su mu se javili oštećeni roditelji žaleći se da se nad njima vrši teror.

'Moram priznati da nemamo takve informacije, ali to je preozbiljno pitanje koje se treba rasvijetliti. Saborski zastupnik Furio Radin iznio je činjenicu da netko u Novigradu maltretira roditelje malodobne djece samo zato što su Talijani. Pretpostavljam da gospodin Furio Radin ne bi neutemeljeno govorio, pa tražimo da se utvrdi tko su oštećeni i tko su počinitelji', kaže predsjednik novigradskog HDZ-a Alen Janičić

U prijavi se navodi kazneno djelo povrede ravnopravnosti građana iz članka 106. Kaznenog zakona te poziva nadležne da žurno poduzmu mjere u cilju pronalaska počinitelja.

FURIO RADIN: Tužba je čudna, neuobičajena i izvan kanona zapadne demokracije

'Pokušat ću tu čudnu tužbu interpretirati ozbiljno. U najmanju ruku je čudno da se policajci bave politikom jer, ako nastupaju s pozicije stranke, makar i lokalnog ogranka te stranke, to se može tumačiti i kao zastrašivanje. Od tri osobe koje su iz lokalnog novigradskog HDZ-a, dvije su policajci – jedan je aktivno u policiji, a drugi je privremeno sindikalni povjerenik. Dakle, kad s jedne strane imate policajce koji se bave politikom, a s druge strane pripadnike osjetljive grupacije kao što su manjine, mogu samo reći da je ta tužba neuobičajena, čudna i izvan kanona zapadne demokracije', izjavio je za tportal.hr saborski zastupnik Furio Radin.