JURIŠ NA SABOR

Cuccurin s Učke na Markov trg

06.08.2011 u 16:37

Bionic
Reading

Čelnik Ladonje na 1401 m visokom vrhu Učke objavio kandidaturu na stranačkim predizborima kao 16. kandidat stranke koji će u ravnopravnu borbu za mjesto na listi Ladonje za sljedeće parlamentarne izbore

Na Vojaku, 1401 metar visokom vrhu Učke, čelnik Ladonje Plinio Cuccurin, objavio je svoju kandidaturu na stranačkim predizborima kao 16. kandidat stranke koji će u ravnopravnu borbu za mjesto na listi Ladonje za sljedeće parlamentarne izbore. Na listi će se, kazao je Cuccurin, naći dvadeset imena ljudi koji dolaze iz “realnog života” i naučeni su nadmetati se i brinuti o drugima.

- Mi smo drugačiji, i druženje i planinarenje kao ovo današnje to pokazuje, to je naš način rada. Pokazuju to i predizbori u kojima građani biraju i birani su, nas treba procjenjivati prema onome što smo dosad radili, po našim postignućima, a ne obećanjima - poručio je Cuccurin s kule Vojak okružen s osamdesetak svojih članova i simpatizera iz Istre, Rijeke i Primorja

Sat i pol ranije s prijevoja Vojak, 400 metara niže, skupina predvođena Cuccurinom krenula je osvojiti Učku. U zelenim, plavim, crvenim majicama s natpisom Ladonja, mlado i staro, od dvogodišnjaka do umirovljenika, krenulo je planinarskom stazom kroz šumu. Netko brzo, sigurnim korakom, netko laganijom šetnjom, ali svi su do vrha stigli. Veličanstven pogled na Kvarner i otoke, Gorski kotar, Istru, sve do Alpa bio je nagrada za trud.

“Smo svi, ajmo ća. Ste si popili aspirin C i namazali kremom mišiće, neće bit’ lako penjemo se 400 metara u brdo“ - bodrio ih je Cuccurin na početku uspona. U dobroj kondiciji, navikao na ovakve napore, šef Plinio čas je bio na početku, čas na sredini, potom i na kraju kolone koja se uspinjala, držeći sve na oku, da se netko ne izgubi i ne skrene u krivom smjeru. Do izbora, obećao je Cuccurin, bit će još ovakvih druženja i šetnji po planinama. Pokazali su da mogu pa će na jesen, najavio je Cuccurin, osvojiti Risnjak.