JAKOVČIĆEV PROTUNAPAD

'Cuccurin pokušao izmanipulirati Mimicu'

28.05.2009 u 16:52

Bionic
Reading

Kandidat koalicije IDS-SDP-HNS za istarskoga župana Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio uvredljivom izjavu protukandidata Plinija Cuccurina u drugom krugu lokalnih izbora, koji je ustvrdio kako u nedjelju 'pada odluka o tome hoće li Istra biti istok ili zapad'

PULA - Ivan Jakovčić pozvao je građane da u nedjelju odgovore na to vrijeđanje jer je upravo Istra, kako je rekao, 'zahvaljujući politici IDS-a', most između istoka i zapada koji će spojiti istok i zapad, to jest zapadnu Europu i Balkan.

'Siguran sam da Istra jest i da može u budućnosti biti most između istoka i zapada, a ne podjele koju kontinuirano podmeće moj protukandidat', ocijenio je Jakovčić.

Dodao je kako je Plinio Cuccurin u kampanji pokušao manipulirati SDP-ova saborskog zastupnika Nevena Mimicu, 'koji nije znao da se njegovo ime kontinuirano koristi u Cuccurinovoj kampanji u smislu njegove potpore'.

'Mimica se izjasnio i istaknuo potporu mojoj kandidaturi za župana. Očito je nekome stalo da manipulira i ljudima, što predstavlja krajnje licemjerje ove kampanje', rekao je Ivan Jakovčić.

Po njegovim riječima, on je ovu kampanju vodio odgovorno, ozbiljno i konstruktivno, naglašavajući ono što želi u Istri učiniti. No, ustvrdio je, kampanja njegova proukandidata svela se na kontinuirano iznošenje neistina, poput one da živi u Balama, a pojavljuje se kao kandidat u Puli.

'Kako kampanja završava, napadi mog protukandidata su sve žešći i sa sve manje argumenata s obzirom na to da više ne zna kako me blatiti', zaključio je Jakovčić i pozvao građane da u nedjelju potvrde njegovu pobjedu iz prvog kruga.