RASPJEVANI MILINOVIĆ

'Croatio, nema razloga plakati!'

26.07.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je danas trokatnicu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mirovinsko osiguranje na Slogin kuli u Rijeci, koja je nakon 16 mjeseci potpuno preuređena i prilagođena osobama s invaliditetom

Prije no što je simbolično prerezao vrpcu, Darko Milinović se pridružio klapi Grobnik i otpjevao 'Croatio iz duše te ljubim', pa je okupljenima u

svom govoru citirajući stih pjesme 'Croatio… Umorna si, samo mi ne plači' poručio da nema razloga plakati bez obzira na teško vrijeme. 'Kada Hrvatsku guramo svi zajedno u istom smjeru, onda nema toga što Hrvatska ne može ostvariti', rekao je raspjevani ministar, pa odmah upozorio da 'ova godina neće biti ništa lakša nego prethodna'.

Pljesak je dobio i rekavši da je ovaj zavod u protekle dvije godine davao najbolje rezultate, stoga investicija od 28 milijuna kuna, od čega HZZO participira sa 20 milijuna (i tako postaje najveća u povijesti te institucije), nije slučajno u 'junačkom i herojskom gradu Rijeci'.

Ministar je ujutro u Lovranu s ravnateljem Klinike za ortopediju Brankom Šestanom održao radni sastanak zatvoren za javnost. 'Prije tri godine ta je klinika bila u dugu od osam milijuna kuna, a danas, već drugu godinu zaredom, dug je nula', rekao je Milinović te istaknuo da reforma u zdravstvenom sustavu pokazuje rezultate i podiže nivo usluge u Hrvatskoj. 'Liječnici su u toj klinici prije dvije godine operirali 180 koljena i 600 umjetnih kukova, a danas preko 500 koljena i 1200 kukova', naglasio je.

Ponosan je i na lanjski završetak prve faze projekta u 'perjanici hrvatskog zdravstva', riječkom KBC-u, kada je izgrađen Odjel za dijalizu, a najavio je i drugu fazu, izgradnju Tehnološkog centra, pedijatriju i ginekologiju. 'Nećemo ni usprkos krizi, ali zahvaljujući reformi, stati na tome. Idemo dalje graditi!', poručio je Milinović ispred Vlade Republike Hrvatske.

Da je ponosan zbog toga što je danas u Rijeci, Milinović je ponovio više puta jer: 'Da nije bilo Rijeke i ove županije, ne bi ni bilo Hrvatske', a prije obilaska novog prostora od 3555 kvadratnih metara zahvalio je korisnicima Zavoda zbog strpljenja, ali i djelatnicima u novim bijelim odorama što su ponekad radili u nemogućim uvjetima, poručivši da je alarmantno kada korisnici ne dobiju uslugu na vrijeme te da su primorani učiniti sve da bi oni bili zadovoljni.

Nakon obilaska zgrade, Tihomir Strizirep, ravnatelj HZZO-a, i Alan Šustić, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci, potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji između HZZO-a i Medicinskog fakulteta u Rijeci, kojim mu se, uz dosadašnju obrazovnu i istraživačku, omogućuje i zdravstvena djelatnost.