zaraza koronavirusom

Croatia Airlines obustavlja letove iz međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku

13.03.2020 u 18:14

Bionic
Reading

Nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) u petak je priopćila da do daljnjega obustavlja planirane letove iz međunarodnih u hrvatska odredišta na jadranskoj obali – Split, Dubrovnik i Rijeku, zbog situacije u vezi sa zarazom koronavirusa i sukladno najnovijim mjerama zaštite i preporukama nadležnih hrvatskih javnozdravstvenih tijela

Obustavljaju se međunarodni letovi Split - Frankfurt – Split, Split - München – Split, Dubrovnik – Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka – München - Rijeka, a putnici s navedenih letova do svojih krajnjih odredišta bit će prevezeni preko Zagreba, kažu u CA, dodajući da će se time hrvatskim javnozdravstvenim vlastima istodobno omogućiti i olakšati zdravstveni nadzor nad putnicima u zračnom prometu.

Putnici s otkazanih letova, osim mogućnosti da putovanje do svojih krajnjih odredišta nastave preko Zagreba, imaju pravo i na promjenu datuma leta ili povrat novca u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja, poručuju iz CA.

A zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, čije se negativne posljedice izravno osjećaju u smanjenoj potražnji za letovima i odustajanju putnika od putovanja, u kompaniji se trenutno razrađuje scenarij vezan za izmjene u sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa.

Taj scenarij, kažu, uključuje i promjenu u planiranom početku letenja na dvije nove ovogodišnje sezonske linije Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.

Najaktualniji red letenja, odnosno informacije o letovima koji se nastavljaju obavljati uz određene promjene u polascima i odlascima, te letovima koji se privremeno obustavljaju, ažurno se objavljuju na internetskim stranicama kompanije - www.croatiaairlines.hr.

  • +4
Dovođenje potencijalno zaraženih koronavirusom u karantenu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Iz CA napominju i da su moguće i dodatne ad hoc promjene u već izmijenjenom redu letenju, o čemu će putnici i cjelokupna javnost, također, pravodobno biti obaviješteni.

U priopćenju se dodaje da Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa od 23. siječnja kontinuirano prati razvoj situacije s korona virusom, odnosno sve aktualne informacije i preporuke hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga - Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Star Alliance, IATA - te planira i poduzima potrebne korake, što uključuje i obavještavanje interne javnosti tvrtke.

Nadalje, 10. ožujka aktiviran je i Krizni stožer tvrtke za krizne situacije.  U tom kontekstu Croatia Airlines će i svoje poslovanje i dalje usklađivati i prilagoditi na najveću moguću dobrobit putnika, svojih zaposlenika i cjelokupnog stanovništva Hrvatske, zaključuje se u priopćenju.