NOVI VAL HLADNOĆE

Crnoj Gori prijeti glad zbog nestašice brašna!

Bionic
Reading

Načelnik Centra za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev kazao je da se u srijedu očekuju jako niske temperature, kao i da će u naredna dva dana 'veći dio Crne Gore biti okovan ledom, s temperaturama do minus 20 stupnjeva', javljaju crnogorske Vijesti. Mondo javlja da brašna u Crnoj Gori ima za još samo 10 dana

Također, srpski Mondo javlja da je ministar poljoprivrede Crne Gore Branimir Vujačić izjavio da u toj državi, pogođenoj nezapamćenim nevremenom, ima brašna za još samo deset dana, ali da se ulažu napori da se u međuvremenu osiguraju nove zalihe, javlja Mondo.

Ipak, nova ciklona neće donijeti nepogode kao prethodne dvije. U pitanju su slabe snježne padavine. Ali će novi val usporiti akcije koje se odvijaju na terenu, s obzirom na to da je stanje na sjeveru jako teško, javljaju crnogorske Vijesti.

Snježno nevrijeme bukvalno je paraliziralo Crnu Goru, prekinulo željeznički promet, odvojilo sjever od juga države, prouzrokovalo velike probleme u opskrbi strujom, a sve je skupa dovelo do uvođenja izvanrednog stanja u zemlji.