KAZNENO PRIJAVLJEN

Crnogorski svećenik i dočasnik Vojske Jugoslavije Škorinom pjesmom te Bljeskom i Olujom zaprijetio četnicima

29.06.2020 u 19:37

Bionic
Reading

Svećenik kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) i nekadašnji dočasnik u bivšoj Vojci Jugoslavije Stevo Mašanović kazneno je prijavljen zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, priopćilo je proteklog vikenda crnogorsko tužiteljstvo

Kako je priopćila Uprava crnogorske policije, đakon CPC-a iz Tivta, kojem se u policijskom priopćenju navode samo inicijali, prijavljen je zbog objavljivanja komentara na društvenim mrežama u kojem se ističu elementi kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Duklja - Zeta - Crna Gora

'Nećete četnici, Božju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, Bljesak i Oluja će vam biti vrtić, to vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Gora, majko!' napisao je Mašanović na društvenim mrežama, uz postavljen link na pjesmu 'Svetinja' Miroslava Škore.

Mašanović je kasnije izbrisao svoj status, ali su se screenshotovi njegove poruke proširili društvenim mrežama.

Podgorički mediji preciziraju da je Mašanović porijeklom iz Zvornika u Bosni i Hercegovini te da živi u Tivtu od djetinjstva. Prije nego što se zamonašio Mašanović je bio ugovorni dočasnik u nekadašnjoj Vojsci Jugoslavije, potom i crnogorskoj vojsci, u kojoj je dobio otkaz, poslije čega je postao istaknuti lokalni aktivist crnogorskih Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsjednika crnogorske skupštine.