IGOR LUKŠIĆ

Crnogorski premijer blizak narko-šefu Šariću

04.12.2011 u 18:37

Bionic
Reading

Podgorički dnevni list Dan, objavio je da su aktualni premijer Crne Gore Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen, tijekom 2008. godine telefonom razgovarali s osumnjičenim narko šefom Darkom Šarićem, kome se u Beogradu sudi za organizaciju šverca preko dvije tone kokaina iz Urugvaja.

Igor Lukšić je 2008. godine bio ministar financija u vladi tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Dnevnik Dan te je informacije objavio pozivajući se na telefonski listing, koji je jedan mobilni operater u Crnoj Gori navodno dostavio policiji u okviru istrage koja se vodi protiv Darka Šarića. Iz listinga se vidi, navodi pogorički list, da je Šarić 15. kolovoza 2008. godine, dva puta pozivao Lukšića.

Milan Roćen, ministar vanjskih poslova u sadašnjom vladi i u ranijoj vladi Mila Đukanovića, prema pisanju Dana je prvi put je pozvao Darka Šarića 10. srpnja 2008., dok je drugi razgovor između njih dvojice vođen 12. kolovoza iste godine.

Podgorički list podsjeća, da su navodni razgovori između Darka Šarića i visokih dužnosnika crnogorske vlade vođeni godinu prije rekordne zaplijene kokaina u vodama Urugvaja 15. listopada 2009. godine. Tada je u koordiniranoj akciji akciji američke agencija DEA, srpske BIA i policije Urugvaja, na jednoj jahti zaplijenjeno oko 2,2 tone kokaina.

Darku Šariću, koji ima srbijansko državljanstvo, sudi se u specijalnom sudu u Beogradu, za organizaciju kriminalne skupine koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Europu. Darko Šarić i još petorica glavnooptuženih su u bijegu i za njima je raspisana Interpolova tjeralica, dok su ostali optuženi koji su pritvoreni u Srbiji, zanijekali krivnju.