'JA SAM KOLEKCIONAR'

Crnjac nakon ustaške osvanuo u četničkoj uniformi!

06.09.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Umirovljeni zaposlenik MUP-a Jozo Crnjac dospio je jučer u fokus javnosti nakon što je Građanska akcija objavila fotografiju s njegovog profila na Facebooku na kojoj on pozira u ustaškoj uniformi držeći u ruci bodež, piše Novi list

Ubrzo zatim pojavila se još jedna fotografija na kojoj je Crnjac u društvu ljudi od kojih nekoliko uključujući i njega imaju crne jakne i ustaške kape na glavi.

Potom se proširila informacija da je Crnjac zaposlenik MUP-a što je vrlo brzo demantirao šef tog resora Ranko Ostojić istovremeno najavivši da će protiv Crnjca biti pokrenuta istraga zbog veličanja ustaštva.

Sam Crnjac pak u izjavi za Novi list objašnjava da su obje fotografije stare te da se već dugo nalaze na njegovom profilu na društvenoj mreži.

'Ova slika gdje nas je više snimljena je još 1994. Nije točno da imam crnu košulju, već se radi o običnoj dux jakni koja je crne boje. A što se tiče kape, priznajem ona jest ustaška. Ali to je bilo takvo vrijeme u kojem je i Stjepan Mesić pjevao ustaške pjesme mada sada tvrdi da je samo otvarao usta. A ova druga, stara preko deset godina i dio je albuma gdje su moje snimke u odorama vojski iz drugog svjetskog rata koje skupljam, i to od ustaških, partizanskih, četničkih, njemačkih, ruskih i svih drugih. Pa tako imam negdje na Facebooku i fotografiju s četničkom kokardom', rekao je Crnjac.

Crnjac je vukovarski branitelj, ratni vojni invalid, šest je mjeseci proveo u srpskom logoru u Sremskoj Mitrovici, a sudionik je akcija Maslenica, Bljesak i Oluja.

'Nemam ništa protiv Srba, čak s njih nekoliko koji su u ratu bili na drugoj strani svakog dana pijem kavu u jednom kafiću', rekao je Crnjac. Dodaje da nije ustaša jer je Pavelić prodao pola Hrvatske Talijanima, a iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara je izašao zbog toga jer je bio protiv toga da ga se instrumentalizira u korist HDZ-a i HSP AS-a.

'Treba jasno reći, ćirilicu su u Vukovar uveli HDZ i HSP AS', rekao je Crnjac, koji je član HDSSB-a.