DVA SMRTNA SLUČAJA

Crni tjedan za bicikliste na međimurskim prometnicama

28.12.2011 u 16:15

Bionic
Reading

Biciklist, kojeg je u Šenkovcu udarila vozačica, preminuo je u bolnici, što je već drugi smrtno stradali biciklist na međimurskim prometnicama u tjedan dana

U Šenkovcu, točnije Ulici Maršala Tita, dogodila se u utorak prometna nesreća u kojoj je 56-godišnja vozačica osobnog automobila zadarskih registracijskih oznaka udarila u bicikl kojim je upravljao 65-godišnjak iz Mačkovca. Uslijed udarca vozačice iz Zebanec Sela, biciklist se prevrnuo i pao na kolnik.

Budući da je biciklist udario u vjetrobransko staklo, u čakovečku Županijsku bolnicu vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena su oba vozača. Nažalost, vozač bicikla preminuo je u bolnici zbog zadobivenih ozljeda, a kod vozačice osobnog automobila utvrđene su lake tjelesne ozljede.

Tijekom očevida državna cesta koja prolazi kroz Šenkovec bila je zatvorena za promet, ali se promet bez zastoja odvijao obilaznim ulicama, napominju u PU međimurskoj.

Međimurska policija izvijestila je također da se 60-godišnji biciklist, koji je poginuo prije tjedan dana u Pribislavcu, kretao sredinom desne prometne trake, bez da je na biciklu imao upaljena svjetla i na sebi obučen reflektirajući prsluk.