OBIJEST, LUDILO ILI NEŠTO TREĆE?

Crna statistika novogodišnje noći u Rijeci

02.01.2013 u 12:39

Bionic
Reading

U novogodišnjoj noći u potpunosti je uništena unutrašnjost javnog WC-a na kampusu na Trsatu, pirotehničko sredstvo zapalilo je prazni napušteni kiosk u riječkoj ulici Ivana Ćikovića Belog, oštetilo stakla na sportskoj dvorani Zamet, kao i vjetrobranska stakla na osobnim vozilima u Ivekovićevoj i Dubrovačkoj ulici u Rijeci, ali i ozlijedilo 20-godišnjakinju na riječkom Korzu te dijete u Crikvenici

Policijska uprava Primorsko-goranska navodi da, osim navedenog, u razdoblju od popodnevnih sati 31. prosinca do prijepodneva 1. siječnja nisu zabilježeni značajniji događaji koji bi narušili sigurnost građana i imovine te da nije bilo većih narušavanja javnog reda i mira.

Ipak, dogodilo se nekoliko provala s većom materijalnom štetom, a potpunim uništenjem unutrašnjosti javnog WC-a na kampusu na Trsatu, Grad Rijeka oštećen je za veći, zasad neutvrđeni materijalni iznos.

Još se utvrđuju i materijalne štete izazvane pirotehničkim sredstvima. Očevidima je utvrđeno da je jedno od njih zapalilo krov cerade na skladištu napuštenog mini marketa u riječkoj Ulici Ivana Ćikovića Belog te da su uslijed bačenih petardi oštećena vjetrobranska stakla na osobnim vozilima u Rijeci, u Ivekovićevoj i Dubrovačkoj ulici, kao i stakla na sportskoj dvorani Zamet.

Na dočeku Nove godine na riječkom Korzu nepoznata osoba aktivirala je i odbacila nepoznato pirotehničko sredstvo točno u ponoć, koje je ozlijedilo 20-godišnjakinju iz Varaždina, dok je dijete u crikveničkoj Vinodolskoj ulici ozlijeđeno također na dočeku Nove godine, uslijed nestručnog rukovanja petardama. Oboje su zadobili lakše tjelesne ozljede.

Podsjetimo, dva su pješaka stradala zadnjeg dana 2012. godine u prometnim nesrećama u Čavlima i Rijeci, 40-godišnjak smrtno, a 55-godišnjak teško, no izvan je životne opasnosti.