BEZ DOSTOJANSTVA

Crna Gora ne želi slati veleposlanika u Srbiju

03.03.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je kako još nisu stvoreni uvjeti da Crna Gora pošalje svog veleposlanika u Srbiju te da neće nikoga moliti da primi njezina službenog predstavnika, objavili su u utorak podgorički mediji

PODGORICA - Đukanović je rekao kako od Srbije očekuje da osigura normalne uvjete kako bi crnogorski veleposlanik u Beogradu bio dobrodošao.

"Onaj tko je protjerao crnogorskog veleposlanika morat će se potruditi da nas uvjeri da je on dobrodošao kako bi osigurali dostojanstvo Crne Gore i dostojanstvo veleposlanika koji će predstavljati Crnu Goru na bilo kojoj adresi, pa i u Beogradu", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je kazao da je Crna Gora zainteresirana sa Srbijom graditi dobre odnose, ali da ne želi nikoga moliti da primi njezina veleposlanika.

Đukanović je zamjerio "pojedincima iz Beograda" koji su se, kako je rekao, neprimjereno ponašali kada su "podučavali" Crnu Goru šta treba raditi kada je u pitanju imenovanje veleposlanika u Beogradu.

Srbijanska vlada protjerala je u listopadu prošle godine crnogorsku veleposlanicu Anku Vojvodić iz Beograda nakon što je Crna Gora priznala neovisnost Kosova. S druge strane, Crna Gora nije poduzela recipročnu mjeru i srpski veleposlanik u Podgorici i dalje obavlja svoju dužnost.