KAŽE DAMIR KAJIN

'Crkvi je novac jednako mio, ako ne i više od Krista'

08.08.2011 u 19:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin komentirao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli izjavu premijerke Jadranke Kosor u Kninu na proslavi Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti na Sinjskoj alki te spor oko benediktinskog samostana u Dajli

'U Kninu Kosor pozdravlja generale Mladena Markača i Antu Gotovinu, a zatim 'de facto' spočitava koalicijskim partnerima iz SDSS-a Miloradu Pupovcu i Slobodanu Uzelcu da brane četničku politiku. Kosor voli Hrvatsku, ali sve što radi čini isključivo u svom i HDZ-ovom interesu. To je pogrešno jer odavno HDZ-ovi interesi nisu državni interesi', ustvrdio je Kajin.

Rekao je kako je Gotovina ponajprije žrtva Tuđmanove i Šuškove politike, koja je nakon oslobodilačke i posve legitimne akcije Oluje dopustila pljačku, palež i ubojstva nedužnih civila.

Govoreći o sporu glede samostana u Dajli, Kajin je rekao kako je Crkva u zadnjih sedam dana načinila takvu štetu kakvu joj, kad je riječ o njezinoj vjerodostojnosti, 'nisu učinili komunisti u 50 godina'.

'Sada su svi shvatili da je Crkvi je novac jednako mio, ako ne i više od Krista. Odustati od vraćanja zemlje u Dajli državi bio je najlakši način da se Hrvatska izvuče iz ove sramote te da vrati polovicu zemljišta u Istri, 200 od ukupno 397 hektara. Unutar Crkve su shvatili da je vjerojatno bolje da ta dobra uživaju fratri iz Italije, nego da nakon ove sramote ubuduće niti jedna vlast ni centimetar Dajle ne ustupi ijednome crkvenom redu. Slovenskoj vlasti, primjerice, ne pada napamet da išta vraća', izjavio Kajin.