POMOĆNI ZAGREBAČKI BISKUP ŠAŠKO

Crkva će za Božić dijeliti letke o 'nakaradnom zadravstvenom odgoju'

17.12.2012 u 19:02

Bionic
Reading

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško najavio je danas u Karlovcu da će se za nekoliko dana u božićno vrijeme u crkvama dijeliti letci s pitanjem vjernicima slažu li se obitelji sa zdravstvenim odgojem kakav je najavljen te će se roditeljima ponuditi legitimne mogućnosti

'Iznijet ćemo preporuke koje ljudi mogu učiniti u skladu s demokratskom procedurom, uključujući i to da zahtijevaju od ravnatelja škola da znaju unaprijed kada će biti za njihov svjetonazor sporni satovi odgoja kako bi svoju djecu mogli povući s nastave', rekao je biskup Šaško danas na predblagdanskome primanju kod karlovačkoga gradonačelnika Damira Jelića

Iako roditelji imaju pravo svojoj djeci opravdati dva ili tri dana izostanaka na godinu, oni to za izostanke sa zdravstvenog odgoja neće zahtijevati, nego će im djeca imati neopravdane sate, rekao je.

U Karlovcu su danas kod gradonačelnika Damira Jelića i župana Ivana Vučića održana primanja za predstavnike svećenstva.

Na tradicionalnom primanju za katoličko, baptističko, pravoslavno i islamsko svećenstvo kod gradonačelnika baptistički pastor Ladislav Ružička rekao je da 'zdravstveni odgoj u školama ne smije proći jer je protiv obitelji i protiv čovjeka'.

Navodeći nobelovca Ivu Andrića da su sve Drine ovoga svijeta krive i nijednu ne možemo potpuno ispraviti, dodao je kako 'ne smijemo dopustiti da ih ne ispravljamo svaki dan'. Ružička se rekao kako trebamo zahtijevati da se ispravi 'nakaradni zdravstveni odgoj' koji je prihvaćen pod pritiskom nekih skupina, poput onih homoseksualnih. Po njegovu mišljenju, pri donošenju takvog zdravstvenog odgoja 'zaobiđeni su roditelji koji i po Ustavu i po Deklaraciji o ljudskim pravima moraju imati pravo izbora'.


Karlovački župan Ivan Vučić primio je danas svećenstvo Karlovačkog dekanata s pomoćnim biskupom zagrebačkim Ivanom Šaškom i gospićko-senjskim biskupom Milom Bogovićem na čelu Biskup Bogović predstavio je i svima darovao kalendar za 2013. godinu s kartom svijeta i prikazom raseljenosti Hrvata, koji je Crkva hrvatskih mučenika iz Udbine osmislila i tiskala radi duhovnog ujedinjavanja domovinske i iseljene Hrvatske.

Biskup Ivan Šaško istaknuo je govoreći o važnosti vjerničkog zajedništva da se 'iščekivanje Božića pretvorilo u kvazi-dočekanost'. Tako je jedini bor koji još nije okićen u Zagrebu onaj ispred zagrebačke katedrale, a bit će okićen kada za to dođe vrijeme, neposredno prije Božića, a ne da se ukida taj osjećaj iščekivanja Božića, rekao je.

Dekan Karlovačkog dekanata Norbert Ivan Koprivec, u znak zahvale za susret sa županijskim dužnosnicima, darovao je županu kalendar s fotografijama svih župnih crkava tog dekanata.