na visokoj školi međunarodnih odnosa

Čovjek koji je odigrao jednu od ključnih uloga u raspadu SFRJ u Zagrebu održao predavanje

24.01.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Nekadašnji član Predsjedništva bivše SFRJ Bogić Bogićević, koji je odigrao jednu od ključnih uloga prilikom raspada bivše države, na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu održao je u srijedu predavanje na temu 'Glasao sam protiv vojne intervencije JNA u rješavanju jugoslavenske krize'

Uvodničar predavanja bio je bivši hrvatski premijer, nekadašnji predsjednik SDP-a i predsjednik Diplomatskog vijeća spomenute visoke škole Zoran Milanović.

'Bogić Bogićević je čovjek zahvaljujući kojem Slobodan Milošević i vojska nisu preuzeli vlast u Jugoslaviji', kazao je Milanović okupljenim studentima.

Naime, Bogićević je, kako je rečeno na predavanju, spriječio hapšenje svih demokratski izabranih predsjednika novonastalih država, odnosno Milana Kučana, Franje Tuđmana i Kire Gligorova nakon što je to dogovorilo predsjedništvo Jugoslavije s Miloševićem u sjeni, piše Jutarnji.hr.

  • +5
Predavanje 'Glasao sam protiv vojne intervencije JNA u rješavanju jugoslavenske krize' Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX