rad bez dozvole

Covid ušao u ilegalni dom za starije i nemoćne, ravnatelj nije želio surađivati s epidemiolozima

01.10.2020 u 23:03

Bionic
Reading

Koronavirus ušao je u dom za starije u Legradu pokraj Koprivnice koji već godinama nema dozvolu za rad nadležnoga ministarstva

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije za Novu TV kazao je kako su tijekom poslijepodneva epidemiolozi posjetili dom i uzeli brisove svih štićenika i zaposlenih koji su u tom trenutku bili na poslu, njih 29.

'Mislimo da su obuhvaćeni svi kontakti i da je stanje pod kontrolom. U petak će doći nalazi, vidjet ćemo kakvi će biti pa ćemo dalje po tome i postupati', dodao je Ljubić.

Vlasnik doma u početku nije htio surađivati sa stožerom. 'Vlasnik je imao otpor prema epidemiolozima, nije htio dati podatke o štićenicima, tijekom popodneva smo sve dogovorili. Očekujemo izvanredni nadzor nadležnog ministarstva rada tijekom petka pa ćemo znati više o legalnosti doma i štićenicima i što ćemo dalje sa štićenicima raditi', navodi Ljubić.

Za dom kaže da u stožeru nisu znali kako on postoji. "Tijekom epidemije obišli smo 113 ustanova na području naše županije koje pružaju usluge socijalne skrbi. Naši timovi za nadzor i kontrolu su obišli sve ustanove koje su registrirane. Ova ustanova nije u registru", rekao je Ljubić.